De kleur van deze Ampeleia Cabernet Franc is violetrood met paarse reflecties. De geuren van zwarte bes, braambes en vlierbes worden gecombineerd met groene paprika, buxus, brandnetel, laurier en rokerigheid.
Ultieme Franse brasseriewijn met fruitige aroma’s van kers, pruim, cranberry en grafiet. De smaak is fris en hartig met klein rood fruit en soepele tannine. Elegante afdronk met nuances van laurier en ceder.
Cabernet Franc stroomt door de aderen van wijnmaker Csaba Malatinszky. Deze Noblesse Cabernet Franc is een krachtpatser in een zijden handschoen.
De Serena Rubra van Malatinszky is rijk en uitbundig. De neus is mooi geparfumeerd met toetsen van bramenjam, cassis en rozen. In de mond lekker geconcentreerd met kersen, zwarte peper en kersensiroop.
Ampeleia is donker van kleur en is een perfect voorbeeld van de harmonieuze samensmelting van de verschillende Cabernet Franc percelen. Zijn mineraliteit “schreeuwt elegant” van het terroir van Roccatederighi en u kunt zich verliezen in bosbessen, balsamico noten, aromatische kruiden en specerijen: diep, met zijdeachtige tannines.
Eens werden de wijnmakers er verguisd, inmiddels is Bolgheri een van de meest vooraanstaande wijngebieden van Italië. De pioniers van de streek wilden breken met de traditionele Chianti en Brunello en een moderne, internationale stijl wijn maken.
Franse rode wijn met de krachtige geur van sappig rood fruit en een nuance van rode bietjes. De sappige, aromatische smaak past heel goed bij kruidige koude schotels of gerechten van de grill.
Verfijnde, volle rode wijn met een ingetogen geur van zwarte bes, pruim, potloodslijpsel en beschaafd eiken. Vol, sappig en intens van smaak met opwekkende zuren en stevige, ronde tannine. De afdronk is aanhoudend met toast en notigheid.
Helderrode wijn met een pittig aroma van fris rood fruit, zoals rode bes en aardse tonen. De smaakstructuur is fris, elegant en eindigt met een fruitige, licht kruidige afdronk. Iets gekoeld geserveerd prima bij vleesschotels van de grill, maar ook gerijpte kazen.