In slechts enkele jaren is Markus Huber erin geslaagd zijn wijnbedrijf om te toveren tot een paradepaardje van het Oostenrijkse wijnlandschap. De unieke conglomeraat-kalksteenbodems van het Traisental zorgen voor karaktervolle wijnen, met een duidelijke stijl en mineraliteit die het terroir benadrukt. Compromisloos werken in de wijngaard en in de kelder ten gunste van de hoogste kwaliteit heeft hier de hoogste prioriteit.
De wijngaarden worden gecultiveerd volgens biologische principes. Het wijnhuis is gecertificeerd volgens de richtlijnen van Duurzaam Oostenrijk. Naast talrijke nationale en internationale onderscheidingen werd Markus Huber al op jonge leeftijd uitgeroepen tot "Falstaff Winemaker of the Year", de Oscar van de Oostenrijkse wijnindustrie.
Volle droge witte wijn uit Oostenrijk, met de geur van rijp fruit en kruiden. Gerijpt in acaciahouten fusten. De krachtige smaak past uitstekend bij vis, gevogelte of kalfsvlees.
Fraai getypeerde Grüner Veltliner met veel aromatische expressie van peer, citrus en witte bloemen. Opwekkend, sappig en heerlijk frisdroog van smaak met een goede lengte. Ideaal om zo te drinken, of in combinatie met lichte salades, visgerechten en kruidige tapas.
Originele, frisdroge natuurwijn met lichte troebelheid. De geur is ingetogen met rijpe appel, perzik, abrikoos, brioche en amandel. Toegankelijk en vol van smaak met milde zuren. De finale is aanhoudend met lichte toast en perzikschilbitters. Gastronomisch breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij rijke visschotels, gevogelte, asperges in het seizoen of Alpenkazen.
Niet te missen: een verfrissende droge witte wijn uit Oostenrijk, doordrenkt met de aroma's van rijp geel fruit en een volle, sappige en kruidige smaak. Perfect te combineren met weelderige visschotels of verfijnd kalfsvlees.
Oostenrijkse rode wijn met een krachtig aroma van rijpe zwarte bessen en bramen. De smaak is intens, sappig en vol: heerlijk bij verschillende vleesschotels en kruidige gerechten.
Sappige, verfijnde droge witte wijn uit Oostenrijk, met een aroma van bloemen en fris groen fruit. De frisse smaak past goed bij koude visgerechten of zoetwatervis.
Geboren in een kleine wijnbouwersfamilie van de 10e generatie, was ik als kleine jongen al betrokken bij het werk in de wijngaard vanaf de leeftijd van 3 jaar, samen met mijn ouders en grootouders.
Toen al hield ik ervan in de natuur te zijn en te observeren, de grond te voelen, de geur van de grassen en bloemen op te snuiven, en de ontwikkeling van de wijnstokken in de loop van het jaar te observeren en te begeleiden. Ik ben ervan overtuigd dat echt goede wijn wordt gemaakt van druiven die door de mens naar de perfecte rijpheid zijn geleid, wat voor mij betekent dat elk perceel moet worden beschouwd als een afzonderlijk individu met zijn eigen behoeften. Hoewel wijn een zeer natuurlijk product is, is het voor mij nog meer een cultureel product, omdat de wijnstok alleen door de invloed van de mens kan worden afgericht om zijn volledige potentieel te verwezenlijken.
Gedreven door deze overtuiging ben ik mij al op jonge leeftijd volledig gaan wijden aan de wijnbouw en vinificatie. Na mijn opleiding in Oostenrijk mocht ik 2 oogsten vinifiëren in Zuid-Afrika voordat ik me in 2000 volledig wijdde aan de taak om de toen 4 hectare grote wijngaard van mijn ouders om te vormen tot een echte wijnmakerij.
Mijn doel is om jaar na jaar uitstekende wijnen te persen van het best mogelijke druivenmateriaal. Ik zie mezelf slechts als een begeleider die weet wanneer hij er moet zijn, op koers moet blijven of zelfs van koers moet veranderen, om uiteindelijk die wijnstijl te verkrijgen die in mijn gedachten al de richting bepaalt wanneer ik de betreffende wijngaard snoei, en al het daaropvolgende werk is op het bereiken van dit doel gericht. Ik hou ervan om deze opwindende uitdaging met elke jaargang opnieuw aan te gaan, trouw aan het motto van Steve Jobs: "de enige manier om geweldig werk te leveren, is te houden van wat je doet".