Zoek op kleur
Zoek op smaak
Zoek op kenmerk
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Markus Huber, pure verfijning uit het Traisental

In slechts enkele jaren is Markus Huber erin geslaagd zijn wijnbedrijf om te toveren tot een paradepaardje van het Oostenrijkse wijnlandschap. De unieke conglomeraat-kalksteenbodems van het Traisental zorgen voor karaktervolle wijnen, met een duidelijke stijl en mineraliteit die het terroir benadrukt. Compromisloos werken in de wijngaard en in de kelder ten gunste van de hoogste kwaliteit heeft hier de hoogste prioriteit.

De wijngaarden worden gecultiveerd volgens biologische principes. Het wijnhuis is gecertificeerd volgens de richtlijnen van Duurzaam Oostenrijk. Naast talrijke nationale en internationale onderscheidingen werd Markus Huber al op jonge leeftijd uitgeroepen tot "Falstaff Winemaker of the Year", de Oscar van de Oostenrijkse wijnindustrie.


Huber Traisental Ried Alte Setzen Erste Lage Grüner Veltliner 2022

Volle droge witte wijn uit Oostenrijk, met de geur van rijp fruit en kruiden. Gerijpt in acaciahouten fusten. De krachtige smaak past uitstekend bij vis, gevogelte of kalfsvlees.

96
James Suckling
2023
JamesSuckling.com: 96 punten

Superfine and elegant, this is a prototypical cool-climate gruner veltliner. The clarity and precision on the medium-bodied palate must be tasted to be believed. Incredibly focused.
17,5
Jancis Robinson
2023
JancisRobinson.com: 17,5 punten

Fragrant and charming first impression. Delicate and intense at the same time. Then oomph, unexpected power on the palate but all in balance and very long. A terrific wine.
Perswijn
2022
Perswijn: 4,5 sterren

Kruiden, peperig, bloemen, rijpe appel, peer, zacht en sappig, weelderig, balans, mooie zuren
94
James Suckling
2022
JamesSuckling.com: 94 punten

It’s medium-bodied, packing a punch with yellow stone fruit and delicious mineral and herb undertones. Cool and long at the end.

23,85

Vanaf 12 flessen 21,86 per fles

Voor 14:00 besteld, maandag in huis

Huber Traisental Rosenstock Grüner Veltliner 2023

Fraai getypeerde Grüner Veltliner met veel aromatische expressie van peer, citrus en witte bloemen. Opwekkend, sappig en heerlijk frisdroog van smaak met een goede lengte. Ideaal om zo te drinken, of in combinatie met lichte salades, visgerechten en kruidige tapas.

Perswijn
2022
Perswijn: 4 sterren

Bloemen, peer, meloen, peperig, open, zacht en sappig, milde zuren, elegant
8,5
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 8,5

Goede, ongepoetste uitvoering. Pittig, peperig, kleine peer en goudrenettig. Mooie bitters en precieze zuren.

11,40

Vanaf 12 flessen 10,45 per fles

Voor 14:00 besteld, maandag in huis

Huber Weinland Kontrast 2022

Originele, frisdroge natuurwijn met lichte troebelheid. De geur is ingetogen met rijpe appel, perzik, abrikoos, brioche en amandel. Toegankelijk en vol van smaak met milde zuren. De finale is aanhoudend met lichte toast en perzikschilbitters. Gastronomisch breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij rijke visschotels, gevogelte, asperges in het seizoen of Alpenkazen.

WineLife
2021
WineLife:

Een lichtgele, geurige, slanke, droge wijn met het rinse van appel. Zeer lekker en ook geschikt voor wie niet gewend is aan hardcore orange.

15,70

Vanaf 12 flessen 14,39 per fles

Voor 14:00 besteld, maandag in huis

Huber Traisental Obere Steigen Grüner Veltliner 2023

Niet te missen: een verfrissende droge witte wijn uit Oostenrijk, doordrenkt met de aroma's van rijp geel fruit en een volle, sappige en kruidige smaak. Perfect te combineren met weelderige visschotels of verfijnd kalfsvlees.

89
Vinous
2023
Vinous: 89 punten

The palate follows suit with fluidity, ripeness and freshness. This smooth Grüner has lots of flow and full fruit expression of ripe, juicy green pear.
9-
Hamersma
2023
De Grote Hamersma: 9-

We zijn benieuwd of bewaren beloond wordt. We weten bijna zeker van wel. Maar ondertussen ook nu al een feest. Een grüner veltliner als een chablis. Een statige vriend. Een spannend plezier.
Perswijn
2022
Perswijn: 3,5 sterren

Zuiver, jong, vuursteen, grapefruit, fris, vol, kruidig, goed lang
91
James Suckling
2022
JamesSuckling.com: 91 punten

Crushed stones, lemon pith, celery and green herbs on the nose. Fresh, dry and gently bitter, with a medium body. Steely mineral combined with crunchy herb character. From organically grown grapes.

15,40

Vanaf 12 flessen 14,12 per fles

Voor 14:00 besteld, maandag in huis

Huber Traisental Zweigelt 2023

Oostenrijkse rode wijn met een krachtig aroma van rijpe zwarte bessen en bramen. De smaak is intens, sappig en vol: heerlijk bij verschillende vleesschotels en kruidige gerechten.

Perswijn
2021
Perswijn:

Heerlijk, kersen, bramen, open, sappig, smaakvol, droog, lichte tannine.

12,80

Vanaf 12 flessen 11,73 per fles

Voor 14:00 besteld, maandag in huis
Huber Traisental Terrassen Riesling
Alleen in webshop

Huber Traisental Terrassen Riesling 2023

Sappige, verfijnde droge witte wijn uit Oostenrijk, met een aroma van bloemen en fris groen fruit. De frisse smaak past goed bij koude visgerechten of zoetwatervis.

94
James Suckling
2023
JamesSuckling.com: 94 punten

The spring blossoms, bright lime zest and garden herb aromas pull you into this sleek and vibrant, barely medium-bodied dry riesling. Very elegant finish that’s as clear as a mountain stream.
90
Vinous
2023
Vinous: 90 punten

The palate is ultr-alight, ultra-fresh, with more of that tender citrus scent. It is light, easy and infinitely fresh.
Perswijn
2022
Perswijn: 4 sterren

Open, pétrol, rijpe appel en citrus, getypeerd, kruidig en droog, zuren, elegant, klassiek
92
James Suckling
2022
JamesSuckling.com: 92 punten

Fragrant nose of green apples, lychees, peaches, lime curd, anise and jasmine blossom. Juicy and creamy on the palate, with a medium body and lovely clarity of fruit.

14,40

Vanaf 12 flessen 13,20 per fles

Voor 14:00 besteld, maandag in huis

Wijn maken volgens Markus Huber

Geboren in een kleine wijnbouwersfamilie van de 10e generatie, was ik als kleine jongen al betrokken bij het werk in de wijngaard vanaf de leeftijd van 3 jaar, samen met mijn ouders en grootouders.

Toen al hield ik ervan in de natuur te zijn en te observeren, de grond te voelen, de geur van de grassen en bloemen op te snuiven, en de ontwikkeling van de wijnstokken in de loop van het jaar te observeren en te begeleiden. Ik ben ervan overtuigd dat echt goede wijn wordt gemaakt van druiven die door de mens naar de perfecte rijpheid zijn geleid, wat voor mij betekent dat elk perceel moet worden beschouwd als een afzonderlijk individu met zijn eigen behoeften. Hoewel wijn een zeer natuurlijk product is, is het voor mij nog meer een cultureel product, omdat de wijnstok alleen door de invloed van de mens kan worden afgericht om zijn volledige potentieel te verwezenlijken.

Gedreven door deze overtuiging ben ik mij al op jonge leeftijd volledig gaan wijden aan de wijnbouw en vinificatie. Na mijn opleiding in Oostenrijk mocht ik 2 oogsten vinifiëren in Zuid-Afrika voordat ik me in 2000 volledig wijdde aan de taak om de toen 4 hectare grote wijngaard van mijn ouders om te vormen tot een echte wijnmakerij.

Mijn doel is om jaar na jaar uitstekende wijnen te persen van het best mogelijke druivenmateriaal. Ik zie mezelf slechts als een begeleider die weet wanneer hij er moet zijn, op koers moet blijven of zelfs van koers moet veranderen, om uiteindelijk die wijnstijl te verkrijgen die in mijn gedachten al de richting bepaalt wanneer ik de betreffende wijngaard snoei, en al het daaropvolgende werk is op het bereiken van dit doel gericht. Ik hou ervan om deze opwindende uitdaging met elke jaargang opnieuw aan te gaan, trouw aan het motto van Steve Jobs: "de enige manier om geweldig werk te leveren, is te houden van wat je doet".

Website Markus Huber

Even geduld a.u.b.