Fraai wijngebied (in het Frans: Alsace) in het noordoosten van Frankrijk, begrensd door de Vogezen en de Rijn, en met een sterk Duitse cultuurhistorische inslag. De wijngaarden liggen in een lang, smal lint aan de voet van de Vogezen. De productie bestaat grotendeels uit witte wijnen. Anders dan in andere Franse wijngebieden zijn dat vooral wijnen van één druivenras, waarbij het druivenras prominent op het etiket staat. Het gaat om riesling, pinot gris, gewurztraminer, muscat, pinot blanc en sylvaner voor wit en pinot noir voor rood. Daarnaast is de Elzas de grootste Franse producent van mousserende kwaliteitswijnen, in de categorie crémant.
Franse witte wijn met een karakteristiek kruidig, bloemig en fruitig aroma. Vol en aromatisch van smaak: heerlijk bij salades, lichte visgerechten of gevogelte. Ook erg lekker zo!
Fruitige, droge witte wijn uit Frankrijk, met de geur van fruit en een pittige, frisse smaak. Een goede begeleider van frisse salades, gebakken vis of Elzasser zuurkoolschotel.
Franse witte wijn met een intens aroma van perzik, honing en bloemen. De volle, zachte en mildzoete smaak past uitstekend bij pikante gerechten of pittige kaas, zoals munster.
Lichtrode wijn uit de Franse Elzas, met een fris aroma van licht rood fruit. Dankzij de sappige smaak is deze wijn erg lekker als aperitief (wel even koelen). Ook goed bij koude schotels en vleeswaren.
Franse witte wijn met een fijn, zoet en fruitig aroma en een droge, volle smaak. Erg lekker bij zowel koude visschotels als gepocheerde of gebakken (zee)vis.
Geurige, droge witte wijn uit Frankrijk, met het aroma van rozen en rijp geel fruit. Dankzij zijn kracht goed te combineren met paté, klassieke aspergegerechten of gepocheerde vis.