Naar aanplant en productie is Rheinhessen het grootste Duitse wijnbouwgebied. Het ligt tussen Bingen, Alzey en Worms, en heeft Mainz als hoofdstad. Rheinhessen heeft zich de afgelopen tijd ontpopt als gebied voor kwaliteitswijnen. Dat is vooral te danken aan een generatie van jonge producenten met visie en ambitie. Zij hebben er ook voor gezorgd dat bepaalde, waardevolle terroirs weer gebruikt worden. De druivenaanplant van Rheinhessen is breed geschakeerd, met als meest voorkomende ras de riesling. Een echte specialiteit is silvaner. Daarvan staat in Rheinhessen meer aangeplant dan in Franken.
Indrukwekkende, complexe witte wijn met een delicate geur van gekonfijte citroen, limoen, appel, vanille en vuursteen. Intens sappig en tegelijk levendig fris met puur fruit in de smaak. De afdronk waaiert breed uit met krijtdroge nuances.
Zeer fijne en typische geur van Pinot Noir. Lichte toetsen van vanille, elegante lange afdronk. Zalige wijn ! Gerijpt op eikenhouten vaten. Bodem: Kalkmergel met een hoog aandeel kalksteen
Duitse rode wijn met de geur van kersen, rode bessen en een milde eikentoon. De smaak is rijp en zacht. Een mooie wijn bij gevogelte, konijnstoof of een milde kaas.
Originele witte wijn met een verfijnde geur van perzik, rijpe appel en witte bloesem. Verfrissend, intens sappig en droog van smaak met een lichte amandeltoets in de finale. Prima geschikt voor bij de borrel, of te drinken bij lichte visgerechten en salades met schaaldieren.
Expressieve, frisdroge witte wijn met tonen van limoen, granny smith, peer en lichte toast. Heerlijk sappig en tegelijk levendig fris in smaak. Mooi als aperitief, of bij salades met vis, Aziatische gerechten (nasi) of kaasfondue.
Gastronomische, multi-inzetbare droge witte wijn. Subtiele geur van rijpe peer, perzik en groene kruiden. Frisdroog en mooi sappig. Milde, mondvullende wijn met een hartige bite in de finale. Bijvoorbeeld lekker bij salades met vis en gekruide groentegerechten.
Spannende frisdroge witte wijn met expressieve, kristalzuivere aroma’s van grapefruit, ananas en groene kruiden. Heerlijk sappig, verfrissend en verfijnd in smaak. Perfect als aperitief en borrelwijn, of om te combineren met verfijnde vis- en groentegerechten, zoals asperges.
Geurige Duitse witte wijn met een verleidelijk aroma van rijp wit fruit en bloemen. Krachtig en vol van smaak. Origineel aperitief, maar ook erg lekker bij zuurkool, zoetwatervis of pittige Aziatische gerechten.
Deze fruitige zoete witte Riesling van Weingut Eric Manz, Rheinhessen, betovert met aroma's van abrikozen en passievrucht. Elegant, met een vleugje citroenschil en minerale tonen. Perfect solo of bij desserts en kazen.
Heerlijke fruitzoete witte wijn van Weingut Manz. Een kruidig-minerale toets in de neus, licht kruidig en rokerig, steenfruit, perzik, mirabel en zelfs appel. In de mond trekt het levendig voorbij, dicht geweven en strak, met prachtige perzikaroma's, een vleugje passievrucht, sappig, precies, met een opwekkende zuurgraad, mooi evenwichtige zoet-zuur verhouding.
Onze favoriete Chardonnay uit Duitsland! Prachtige en evenwichtige wijn met lekker fruit, discrete houttoets, fijne mineraliteit en mooi versmolten zuren. Doet denken aan een mooie Bourgogne, maar aan een veel aantrekkelijkere prijs.
Volgens Gault Millau één van de Kult wijnen van Rheinhessen. Zalige aroma’s van rijpe perziken en gele pruimen. Zeer geconcentreerd, enorme afdronk met hints van exotisch fruit. Druiven van 40 jaar oude wijnstokken.
De Kerner Spätlese van Weingut Manz is een toppertje. Voor al diegenen die van fruitig en elegant houden, zal de Spätlese van Manz zeker bevallen. De druivensoort Kerner combineert als geen ander fruit en levendige zuren.
Deze Riesling Auslese M schittert in het glas met een briljante lichtgele kleur. Aroma's die doen denken aan gekonfijt, tropisch fruit zoals grapefruit, limoen, abrikoos, passievrucht. Op de tong een prachtig samenspel van zoet en fijne zuren, fruitig-frisse toetsen.
Dit is de beste Riesling van wijnhuis Manz. Het is een speciale selectie van de kleinste Rieslingdruiven afkomstig van oude wijnstokken. De bodem bestaat uit “Rotschiefer”. In de neus worden we verwend met zalige aroma’s van rijpe abrikoos en perzik.