Bekendste Denominación de Origen van Castilla y León voor houtgerijpte rode wijn, langs de oevers van de Duero. Dankzij een stormachtige ontwikkeling vanaf de jaren tachtig is dit gebied uitgegroeid tot concurrent van Rioja. Ribera del Duero ligt op een plateau tussen 700 en 850 meter boven zeeniveau. Het heeft een extreem continentaal klimaat, met temperaturen die variëren van 40 °C ’s zomers tot onder het vriespunt ’s winters. Ook kent het grote verschillen tussen dag- en nachttemperaturen. Dat zorgt voor een gelijkmatige rijping van de belangrijkste blauwe druif hier, de tinto fino (alias tinta del país), een variant van de tempranillo.
Krachtige, intense rode wijn met geurige aroma’s van rode bes, kers, pruim, vanille en toast. Krachtig en vol van smaak met rijp fruit, mooie frisheid en pittige tannines. De finale is lang met peper en rokerig eiken. Fraai om te combineren met gekruide (vlees)gerechten, zoals ovenschotel met serranoham en tuinbonen, gegrilde lamsspiesjes met paddenstoelen of oude, harde kazen.
Volle, eikengerijpte rode wijn met een open geur van aalbes, rode pruim, kers, cacao en peper. De smaak is soepel en sappig met jammy rood fruit, een opwekkende frisheid en rijpe tannines.
Dieppaars gekleurde wijn met een intense en complexe geur van rijpe braam, kers, blauwe bes, hazelnoot en vanille. Krachtig, vol en genereus in smaak met stevige tannine en een uitgebalanceerde frisheid.
Krachtige, eikengerijpte rode wijn met een gelaagde geur van gestoofde pruim, braam, zwarte olijf, ceder en leer. De smaak is vol en rijk met donker fruit, goede fraîcheur en stevige tannines.
Dieprode kleur met paarse gloed. Jeugdig en expressief in geur met florale nuances, rijpe braam, pruim en fraai eiken. Heel puur, verleidelijk en vol in smaak met krachtige, rijpe tannine en goede frisheid.