Spiesjes van tijgergarnalen en zeewolf

Voor 6 spiesen

Per spies

  • 100 gram verse zeewolffilet (of andere stevige witvis)
  • 3 ongepelde tijgergarnalen
  • 4 laurierblaadjes

Bereiden

  • Snijd de zeewolf in stukken van ongeveer 3 x 3 cm
  • Snijd de garnalen in bij de staart en verwijder de darm
  • Rijg de stukjes vis, garnalen en laurierblaadjes om en om aan spiesen (let op dat de spies zowel door de kop als de staart van de garnalen gaat)
  • Marineer de spiesen minstens 3-4 uur in de chilipeper-sinaasappelmarinade
  • Bestrooi de spiesen tijdens het braaien met zoutvlokken en bedruip ze met brandysaus
  • Braai ze op laag vuur, boven niet te hete kolen; de marinade en saus voor het bedruipen kunnen makkelijk verbranden als gevolg van de suiker die erin zit

Chilipeper-sinaasappelmarinade

  • 1 rode chilipeper
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel teriyakisaus
  • 50 ml zonnebloemolie
  • zout & grove zwarte peper naar smaak

Bereiden

  • Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd in de breedte in dunne reepjes.
  • Rasp de sinaasappelschil met een fijne rasp (probeer het wit volledig te vermijden).
  • Voeg de geraspte schil toe aan de rode peper.
  • Snijd de sinaasappels doormidden en pers het sap uit door een zeef of vergiet.
  • Voeg dit toe aan het mengsel van chilipeper en sinaasappelschil.
  • Voeg dan de honing, teriyakisaus en zonnebloemolie toe.
  • Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.

Saus van brandy- en abrikozenjam om mee te bedruipen

  • 1 potje abrikozenjam (zonder stukjes) à 450 g
  • 200 ml brandy

Bereiden

  • Meng de ingrediënten
  • Voeg voor een extra vurige smaak een fijngesneden chilipeper toe aan de saus
Bronvermelding: Cape Wine Braaimasters
  Recept downloaden

Cederberg Bukettraube 2023

Aromatische en fruitige Zuid-Afrikaanse witte wijn van de bijzondere bukettraubedruif. Vanwege de lichtzoete smaak past deze wijn heel goed bij kruidige gerechten, zoals curry's of kipschotels.

Platter's
2023
Platter's: 4 sterren

Increasingly rare variety. Semi-sweet 2023 is perfect for spicy fare. Aromatic notes on bright citrus & apricot fruit, held in balance by 7.8 g/L acid. Notch above 2022 (3.5 stars, 84 pts).
89
Parker
2022
The Wine Advocate: 89 punten

Its perceptible juiciness and residual sugar lead to a succulent finish, making it delightful. Pair it with Indian cuisine and spicy food for a lovely pairing of food and wine.

14,95

Vanaf 12 flessen 13,70 per fles

Voor 14:00 besteld, maandag in huis
Even geduld a.u.b.