Gerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ±15 minuten
Ingrediënten:
200 g bloemkool
200 g tuinerwtjes
200 bospeen
1 rode paprika
350 g gerookte kip
100 g bacon
6 eetlepels mayonaise
verse platte peterselie
verse bieslook
1 limoen
Bereidingswijze:
Maak de groenten schoon, snijd de bloemkool in kleine roosjes, snijd de worteltjes in schuine plakjes en de paprika in kleine blokjes.
Blancheer de bloemkool in kokend water met wat zout gedurende 4 minuten, de wortel en tuinerwtjes 2 minuten en spoel ze met koud water af.
Snijd de kip in blokjes, bak de bacon in een droge koekenpan krokant uit en verkruimel het.
Roer de mayonaise los, voeg 2 eetlepels fijngehakte kruiden toe en maak de saus verder op smaak met versgemalen peper en limoenrasp. Voeg tenslotte wat limoensap toe.
Franse witte wijn met een fijn, zoet en fruitig aroma en een droge, volle smaak. Erg lekker bij zowel koude visschotels als gepocheerde of gebakken (zee)vis.