Hoofdgerecht 6 à 8 personen - voorbereiden: 25 minuten - stooftijd: 3 uur - bereiden: 15 minuten
Ingrediënten
Bereiden
*Hollands met een oosters tintje
Maak de hachee lekker pikant met sambal brandal. Drink er dan een volle, houtgerijpte Chardonnay bij.
*Hollands met een frisse twist
*Wildhachee
Door in plaats van rundvlees, haas of hert te gebruiken, wordt het een wildhachee. Breng hem op smaak met sinasmarmelade en fijngeraspte sinasschil en schenk er een Rioja Reserva of een Ribera del Duero bij.
Wijn-spijs: Le Champ des Murailles Corbières Classique
Deze middelzware wijn met nuances van rijpe bessen en bramen en een geurige hint van mediterrane kruiden sluit lekker aan bij de kruidigheid van de hachee. Door zijn uitstekende balans past deze elegante Corbières bij allerlei vleesschotels en stevige groentegerechten.
Volrode, fruitige wijn met nuances van rijpe bessen, bramen en lichte kruiden. De volle smaak is evenwichtig en toegankelijk; uitstekend bij vele vlees- en stoofschotels.