ATTIS is het kleine wijnbedrijf van 2 broers, Robustiano en Baldomero Fariña. Samen met de Franse oenoloog Jean François Hebrard maken ze op een natuurlijke manier wijnen van wereldniveau. Dit alles in harmonie met het klimaat en het Atlantische terroir. De wijngaarden van ATTIS hebben een oppervlakte van ca 8 ha en liggen op een hoogte tussen 100m en 400m. De witte wijnen van druivenvariëteit Albariño hebben fijne zuren, ziltige toetsen, mineraliteit en sappig fruit. Hier worden cool-climate wijnen gemaakt, wijnen met fraîcheur, energie en diepgang!
De wijnstokken worden via het Pergola systeem aangeplant waardoor de druiven op zo’n 1.80 meter van de grond hangen en dus niet door rot kunnen worden aangetast. Belangrijk want we bevinden ons in Galicië, het meest groene maar ook meest regenachtige stuk van Spanje. Handgeplukte druiven, strenge sortering, biodynamisch werken, spontane gisting en heel veel passie voor terroir en natuur.
We kennen hier een gematigd zeeklimaat. De bodems zijn granietachtig, zanderig en bevatten veel stenen. De wortels van de wijnstokken moeten diep gaan om hun voedsel te zoeken. Zeer opmerkelijk is de wijn ATTIS Mar. Deze wijn wordt gedurende 6 maanden gerijpt in een mosselkooi op de bodem van de Atlantische oceaan. Dit op een diepte van 12 meter.
Dit betekent dat de buitenkant van de fles is voorzien van schelpjes en andere natuurlijke kenmerken van de Atlantische oceaan.